Bli bedre til å snakke norsk

Det å lære seg et helt nytt språk er ikke lett; det krever tid og viljestyrke. Tiden det tar å lære seg et helt nytt språk kommer derimot an på personen. Vi er tross alt forskjellige, og noen lærer derfor raskere enn andre. Dessuten har det ofte mye å si hvilke(t) språk du snakker til vanlig.

For eksempel er det veldig vanskelig å lære seg uttaelsen til det norske språket hvis man til vanlig snakker arabisk eller gresk. Spesielt kan det være vanskelig å lære seg å skrive språket da alfabetet man bruker i andre språk kan være helt annerledes enn det man bruker på norsk.

Siden du har valgt å lese denne artikkelen er det nok riktig å tenke at du allerede har lært deg det norske språket, men ønsker nå å bli bedre til å snakke norsk. Det er flere måter man kan bli bedre til å snakke et språk på, men det aller viktigste er kanskje å praktisere språket så mye som mulig. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hvordan du kan bli bedre til å snakke norsk. Da vi alle er forskjellige kan det være noen av metodene nedenfor som hjelper bedre enn andre. Vi anbefaler at du prøver ut de ulike metodene for å finne ut av hva som hjelper best for deg.

Øv på muntlig norsk foran speilet

Dette høres kanskje rart ut, men det er veldig hjelpsomt, spesielt i starten. Når man akkurat har begynt å lære seg norsk muntlig, så kan det føles skummelt å snakke norsk til noen. Derfor er det første tipset vårt er derfor å øve på muntlig norsk foran speilet. Si for eksempel noen setninger til deg selv daglig foran speilet, og følg med på hvordan du uttaler ordnene. På denne måten kan du gjøre deg vant med å snakke norsk, samtidig som du føler deg komfortabel.

Bli bedre til å snakke norsk sammen med andre

bästa sättet att lära sig nya saker är genom att öva

Vårt andre tips er å jobbe sammen med andre. Du kan for eksempel praktisere sammen med venner og familie, eller med skolevenner. Det anbefales derimot at du praktiserer sammen med i alle fall én person som har norsk som morsmål, da denne personen vil kunne høre om du uttaler setningene/ordene riktig. I tillegg vil personen kunne høre om grammatikken er korrekt.

Se på videoer eller filmer på norsk

Når man lærer seg et nytt språk anbefales det veldig at man ser på filmer, videoer eller lignende for å lytte til språket. Spesielt hvis du er personlig interessert i filmen eller videoen. På den måten vil du kunne analysere måten språket blir snakket på, diverse ordlyder som brukes, samt kroppsspråket til personene som snakker. Det positive med filmer og videoer er i tillegg at du kan ha på undertekst på ditt eget språk. I tillegg kan du også lytte til norske sanger.

Les bøker og lignende på norsk

For å bli bedre til å snakke norsk er det også lurt å øve på å lese på det norske språket. På denne måten vil du også bli bedre kjent med hvordan ordene skrives, og du vil kunne forstå forskjellen på hvordan språket er skriftlig og muntlig. For eksempel vil du på denne måten kunne lære det at ord som «fjord» uttakes som «fjor». Slike ord har altså en stum «d». Vi håper du får nytte av disse tipsene, og ønsker deg lykke til med å bli bedre til å snakke norsk!